Siirry sisältöön

Historia

Saaristohotelli Merikruunulla on historiaa takana lähes kokonainen vuosisata ja sen pohjalle on ollut kunnia rakentaa moderni saaristokylä sekä loma-asumisen uusi konsepti.

Hotelli on rakennettu jo vuonna 1930 ja sen toimintaan on aina kuulunut perinteinen laadukas täysihoitola toiminta ja matkailijoiden palveleminen ja näitä perinteitä me olemme myös saaristokylässä kunnioittaneet.

Varakkaat suomenruotsalaiset viettivät mielellään koko kesän Suomen kauniissa saaristossa ja siksi Edith ja OSkar Wikström rakennutti paikan palvellakseen näitä tarpeita.

Asiakkaat täysihoitolassa on ollut enimmäkseen opettajia ja professoreita että perheitä lapsineen. Tarina kertoo, että silloin osaa vieraista piti oikein tituleerata ja vieraat erottui pukeutumisensa vuoksi hyvin saarella asuvista, olihan heillä leningit ja tietenkin aurinkovarjot suojaamassa kaupunkilaisen herkkää ihoa.

Edith ja Oskar olivat erittäin pidettyjä isäntiä ja samat vieraat tulivat vuosi toisensa jälkeen nauttimaan laadukkaasta täysihoidosta ja miellyttävästä seurasta.

Aamiainen tarjoiltiin vieraille sänkyyn ja kello yksitoista oli lounas, kahden kahvihetki ja viideltä päivällinen, viimeiseksi nautittiin iltatee ehkä pienen liköörin kera... ja rantasauna lämpeni usein, joten auringonlasku oli suosittua ajanvietettä.

Mainonta kertoi, että varusteisiin kuului mm sähkövalot, seurusteluhuone, radio, gramofoni, keskuslämmitys ja autovaja, joten ei ollut ihme että vieraat nautti olostaan. Käytävillä voi edelleen aistia hienostuneisuuden ja melkeinpä nähdä vieraiden nauttimassa gramofonin musiikista, miellyttävästi keskustellen sekä sikaria tuprutellen, puhumattakaan käytävällä kävelevästä vieraasta... jonka monet ovat aistineet.

Täällä historian havina ei ole hävinnyt vaan sen voi tuntea, tarkkaavaisemmat jopa kuulla.

Täysihoitolalla oli myös toinen tärkeä rooli, nimittäin siellä kokoontui Kemiönsaaren käräjäoikeus ja pitkän historiansa aikana paikka on näytellyt monta tärkeää osaa Kemiönsaarelaisten ja matkailijoiden elämässä..

Sydämellisesti tervetuloa nauttimaan ja antamaan osasi tulevassa historiassa.

Lämpimin terveisin,
Hotel Merikruunun henkilökunta.
(ja käytävällä kävelevä, enkä entinen asiakas..)

Lähde / kirjoittanut: Marjo Laine